The likelihood of a global nuclear war can not be predicted, but in the event of a disaster, before the search for the appropriate cache is sought, a list of essential supplies must be consulted.
Experts at Coventry University have looked at basic foods that can be stored for longer periods and have found the following results:
لا يمكن التنبؤ بمدى صحة الاحتمالات المتوقعة لاندلاع حرب نووية عالمية، ولكن في حال وقوع الكارثة، وقبل بدء البحث عن المخبأ المناسب لا بد من الاطلاع على قائمة الإمدادات الضرورية.
وبحث خبراء من جامعة كوفنتري، عن الأطعمة الأساسية التي يمكن تخزينها لفترات أطول، وتوصلوا إلى النتائج التالية:
1- العسل Honey
Archaeologists reported in 2015 that they had found 3,000-year-old honey while digging graves in Egypt and was fit to eat.
Honey is characterized by unique properties: low water content and high sugar, so bacteria can not grow inside.
Honey also contains small amounts of hydrogen peroxide, which inhibits the growth of microbes.
أفاد علماء الآثار في عام 2015 أنهم عثروا على عسل يبلغ من العمر 3 آلاف عام، وذلك أثناء حفر المقابر في مصر، وكان صالحا للأكل.
ويتميز العسل بخصائص فريدة من نوعها: انخفاض كمية الماء وارتفاع السكر، لذا لا يمكن للبكتيريا النمو داخله.
ويحتوي العسل أيضا على كميات صغيرة من بيروكسيد الهيدروجين، الذي يمنع نمو الميكروبات.
2- البقول المجففة Dried pulses
The drying of legumes contributes to increasing the concentration of sugar and reducing the content of water inside, which prevents the growth of bacteria and mold.
If the capsule is sealed, it can last for years with a high protein content.
يساهم تجفيف البقوليات في زيادة تركيز السكر وتخفيض محتوى المياه داخلها، ما يمنع نمو البكتيريا والعفن.
وفي حال كانت عبوة حفظ البقوليات محكمة الإغلاق، فإنها تستمر لسنوات مع احتفاظها بنسبة عالية من البروتين.
3- صلصة الصويا soy sauce
It is characterized by its ability to last for at least 3 years, because it contains salt and it is fermented sauce, which prolong the validity of its use.
The length of the soy sauce depends on the number of times it is opened and the storage temperature, where the mold is expected to grow around the outer cover.
تتميز بقدرتها على الاستمرار مدة 3 سنوات على الأقل، وذلك بسبب احتوائها على الملح وكونها صلصة مخمرة، ما يطيل صلاحية استخدامها.
وتعتمد مدة صلاحية صلصة الصويا على عدد مرات فتحها، ودرجة حرارة تخزينها، حيث من المتوقع أن ينمو العفن حول الغطاء الخارجي.
4- الخل Vinegar
Vinegar can continue for very long periods because of its acidic nature, and white vinegar can remain almost unchanged indefinitely.
يمكن أن يستمر الخل لفترات طويلة جدا بسبب طبيعته الحمضية، ويمكن أن يبقى الخل الأبيض دون تغيير تقريبا إلى أجل غير مسمى.
5- الأرز الأبيض White rice
White rice can be eaten after 30 years of storage in cans, depending on the atmosphere and temperature.
Studies have shown that low temperature (about 3 ° C) and oxygen deficiency is necessary to prolong the shelf life of rice.
Although brown rice is considered healthier, it has a relatively less shelf life.
يمكن أكل الأرز الأبيض بعد تخزينه مدة 30 عاما في العلب، حيث يعتمد الأمر على الجو ودرجة الحرارة.
وذكرت الدراسات أن درجة الحرارة المنخفضة (حوالي 3 درجات مئوية) ونقص الأوكسيجين، أمر ضروري لإطالة مدة صلاحية الأرز.
وعلى الرغم من اعتبار الأرز البني صحي بشكل أكبر، إلا أنه يتمتع بمدة صلاحية أقل نسبيا.
6- الشوكولاتة الداكنة Dark chocolate
Adding milk to chocolate may reduce its shelf life. But dark chocolate can remain fit for two years or more when stored at a constant temperature.
إن إضافة الحليب إلى الشوكولاتة قد يقلل من عمرها الافتراضي. ولكن يمكن للشوكولاتة الداكنة أن تبقى صالحة للاستهلاك لمدة عامين أو أكثر عند تخزينها في درجة حرارة ثابتة.
7- السكر والملح Sugar and salt
Sugar and salt are used to increase the shelf life of foods in general, so people use salt to cook meat, and sugar to prepare jam.
يُستخدم السكر والملح لزيادة مدة صلاحية الأغذية بشكل عام، لذا يستخدم الأشخاص الملح لطهو اللحم، والسكر لإعداد المربى.

ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق